Sevilla (2008)

http://www.charleshelleu.com/mqe-9033 Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het eerst in Sevilla was, juni 2008. En dan kan het erg warm zijn daar. We hadden wat door de stad gelopen en diverse bezienswaardigheden bezocht. Opeens begon het drukker te worden en merkte je dat er een soort spanning ontstond. We waren ons er eerst niet zo van bewust, maar de drukte concentreerde zich rond de ‘Plaza de Toros’. Blijkbaar stonden er die middag stierengevechten (corridas) op het programma. Eigenlijk wist ik niet goed of ik daar nou voor of tegen was. De enige manier om daar achter te komen is om zo’n spektakel een keer te bezoeken. Zo gezegd zo gedaan.

wie viel einzahlen bei anyoption

Plaza de Toros
Plaza de Toros


Ik op zoek naar kaartjes. Ik kreeg er heel wat aangeboden, maar had de indruk dat de prijs nogal hoog was. Nadat ik diverse aanbiedingen met een vriendelijke glimlach had afgeslagen ontdekte ik een officieel loket. Daar werden kaartjes in diverse prijsklassen verkocht. En ja, wat kies je dan? Niet de duurste en niet de goedkoopste. Dan maar iets in het midden. Achteraf had ik daar spijt van. We zaten in een redelijk rustig deel van de arena en keken recht in de zon. Bloedheet dus en slecht zicht, tegen de zon in. De overkant was veel drukker, die hadden de duurdere kaartjes en zaten dus in de schaduw.

http://www.golftouren.se/mqp-10729 Tijdens zo’n ‘gevecht’ komen na elkaar 6 stieren de arena binnen die een gevecht aangaan met de toreador. Dat woord gebruiken wij tenminste als we de stierenvechter bedoelen. In Spanje noemen ze dit de ‘torero’. De torero is de persoon bij het stierenvechten die de stier uitdaagt en bevecht. Normaal gesproken gebruikt hij een muleta, een (rode) lap om de stier een richting op te sturen.

http://accomacinn.com/bnh/6360 Na twee gevechten hadden we genoeg gezien. Een ongelijke strijd, waarbij het einde vast staat. De stier legt het loodje. Al werd het nog even spannend toen de torero tegen de grond ging en het er even op leek dat de stier aan de winnende hand was. Maar de stier is alleen, terwijl de torero diverse hulpjes heeft rondlopen. Het vervolg is dus redelijk voorspelbaar.

http://www.cutebonsaitree.com/crw-17465 Ik heb het gezien en ervaren. Nooit meer dus… Wel een paar foto’s gemaakt

source Plaza de Toros

enter Plaza de Toros

http://barth-schuhbandl.de/bnr/1076 Plaza de Toros

http://www.loppistorp.se/dib-8799 Plaza de Toros

http://bkkraft.se/dij-5296 Plaza de Toros

http://overlooklongbeach.com/diu-7290 Plaza de Toros

http://www.brandspark.ca/bnq/4995 Plaza de Toros

cruscotto forex indicator Plaza de Toros

Pin It

Comments are closed.