Delft – Beestenmarkt 1945

Deze foto vond ik in een oud album van m’n ouders. ‘Delft – Beestenmarkt 1945, na de oorlog’ staat achterop. Ik moest denken aan die keer dat ik met mijn opa, op een donderdag volgens mij, over de Beestenmarkt liep. Dat zal rond 1960 zijn geweest. We liepen tussen de hekken door, waartussen diverse varkens, waaronder veel biggetjes, stonden. De dieren stonden achter hekken, waardoor ik me veilig achtte. Opeens een hoop herrie en m’n opa en ik stonden midden tussen de varkens, die richting een vrachtwagen werden gedreven. Doodeng vond ik het (ik was een jaar of 5). Na afloop gingen we naar cafe de Gelaarsde Haan of Kat (de naam ben ik even kwijt) aan de Burgwal. Opa aan een biertje en ik een flesje Riedel, om bij te komen van de schrik.

Pin It

Comments are closed.