Bijen

Vandaag was ik op bezoek bij de Delftse Natuurwacht. Ik was daar omdat ik in de jury zat van een fotowedstrijd voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. M’n schoonzus Tineke had me aanbevolen, vandaar. Ik ontmoette diverse mensen die veel van de natuur weten. Dan schaam ik me wel een beetje. Ik maak graag natuurfoto’s maar weet eigenlijk erg weinig van de natuur. In de tijd dat ik op school was werd daar nauwelijks aandacht aan besteed. Daar zal het wel door komen! Vandaag leerde ik bijvoorbeeld dat er solitaire bijen zijn. Bijen die dus niet samenleven in een kolonie, maar alleen leven. Nooit geweten. Er blijken meer dan 20.000 soorten bijen te bestaan. In Nederland alleen al  komen circa 350 solitair levende bijensoorten voor. (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijen).

Hieronder een paar plaatjes uit onze tuin in Friesland.

Pin It

Comments are closed.